Kunnossapidon merkitys on kasvavalle yhtiölle kriittinen

Okmetic on kasvava yhtiö ja tuotantoon tulee jatkuvasti uusia laitteita. Siksi on tärkeää, että toimintaamme kehitetään jatkuvasti ja kunnossapidossamme työskentelee osaavia ja motivoituineita henkilöitä.

Verkostoidu kanssamme

Kunnossapidon rooli on Okmeticille tärkeä ja kasvun myötä sen merkitys korostuu entisestään. Siksi on tärkeää, että toimintaamme kehitetään jatkuvasti ja kunnossapidossamme työskentelee osaavia ja motivoituineita henkilöitä.

Kunnossapitotyöhön kuuluu niin huoltoja kuin kehitystä

Niko Luhanko aloitti työt Okmeticin kunnossapidossa vuonna 2015. SOI-alueen kunnossapidon työnjohtajaksi hän siirtyi reilu vuosi sitten.

- Tiimini tekee laitteiden ennakkohuoltoja, parannustöitä sekä tarvittavia vikakorjauksia, jotta koneet saadaan pysymään kunnossa. Minä pidän huolen siitä, että työt tulevat laadukkaasti tehdyksi ajallaan, Luhanko kertoo. 

Kun aloitin työnjohtajana, mietin, miten selviäisin tehtävästä ja olihan alussa paljon opeteltavaa, mutta hyvin olen pärjännyt. Kollegani ja kunnossapidon päällikön kanssa ratkomme paljon yhdessä asioita. Kokonaisuuksien hallinta ja paineensietokyky ovat tässä työssä eduksi.

Okmeticilla kunnossapidon työt ovat erittäin monipuolisia

Luhanko on viihtynyt Okmeticilla hyvin. 

- En ole aiemmin törmännyt paikkaan, missä olisi näin erilaisia laitteita ja prosessitkin ovat erilaisia eri osastoilla. Myös työilmapiiri on hyvä. Kunnossapidon henkilökunnan työsuhteet ovat pitkiä ja työtyytyväisyys korkea.

Lähitulevaisuudessa on tiedossa uuden opettelua, sillä kunnossapidossa otetaan käyttöön uusi toiminnanohjausjärjestelmä. Luhangon mukaan se tuo mukanaan paljon parannuksia, kuten sen, että jatkossa järjestelmän käyttö onnistuu puhelimella.  

- Meillä on jatkuvasti koulutuksia menossa. Kun tulee uusia koneita ja kapasiteetti lisääntyy, tarvitaan perehdytystä, ja muutenkin ylläpidämme kunnossapitoteknikoiden osaamista.

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta