Toimittajalaadun kehittämisellä kilpailuetua

Lähtökohtaisesti markkinolla pärjää se, joka valmistaa parhaat tuotteet kustannustehokkaasti ja laadukkaasti, mutta päästäkseen maailman huipulle on oman ydinosaamisen lisäksi varmistettava koko toimitusketjun korkea laatutaso.

Lähtökohtaisesti markkinolla pärjää se, joka valmistaa parhaat tuotteet kustannustehokkaasti ja laadukkaasti, mutta päästäkseen maailman huipulle on oman ydinosaamisen lisäksi varmistettava koko toimitusketjun korkea laatutaso. Meilllä Okmeticilla tänä vuonna uudistettu laatuorganisaatio katsoo laadun olevan ykkösprioriteetti kaikessa toiminnassa läpi organisaation. Ensimmäinen askel piikiekkojen valmistuksessa on laadukas raaka-aine, jota ilman on vaikeaa saavuttaa teknologista johtajuutta puolijohdemarkkinoiden vaativalla pelikentällä.

Laatu on ollut ykkösasia yhtiön perustamisesta alkaen

Sari Pirhonen toimii Okmeticilla vanhempana laatupäällikkönä. Okmeticin 80-luvulla alkaneen toiminnan peruspilareita on alusta alkaen ollut korkea laatu. Sillä pystyimme vakuuttamaan suuret, globaalit toimijat. Vaikka yhtiö onkin kasvanut näistä ajoista ja on jo maailman seitsemänneksi suurin piikiekkovalmistaja, tilanne ei ole muuttunut – laatu on meillä edelleen ykkösasia. Toiminta on kuitenkin kehittynyt ja laatu käsittää muutakin kuin tuotelaadun. Pitkän uransa aikana Pirhonen on ollut mukana kehittämässä toimintaa laaduntarkastamiskulttuurista jatkuvan parantamisen toimintatapaan.

Uusi prosessilaatuorganisaatio vie toimintaa taas askeleen eteenpäin. Selkeät vastuualueet, vaihtelun minimointi, nopea reagointi ja toimitusvarmuus ovat kaikki asioita, joissa onnistuminen paitsi vamistaa tiukat laatukriteerit täyttävän toiminnan, myös pitää taloudellisen kannattavuuden hyvällä tasolla. Kokoonsa nähden Okmetic panostaa laatuasioihin paljon ja jatkossa entistä enemmän.

 

Okmetic toimii puolijohdealan suurimpien toimijoiden kanssa ja vaatimukset tuotteiden ja toiminnan laadulle ovat kovat. Esimerkiksi autoteollisuudessa ei voi tinkiä laadusta ja turvallisuudesta, mikä nostaa meille kiekkotoimittajillekin riman huippukorkealle.

Jotta koko arvoketjussa pystytään säilyttämään korkea laatu, on varmistuttava jo raaka-aineen ja tuotantotarvikkeiden laadusta. Pienikin vaihtelu voi vaikuttaa isosti lopputuotteen laatuun. Maailman johtavien puolijohdejättien kanssa pärjätäksemme meillä on oman toimintamme lisäksi oltava toimiva ja kyvykäs toimittaja- ja kumppaniverkosto. Huonosti hoidetut hankinnat lisäävät merkittävästi yhtiön kustannuksia ja aiheuttavat lisätyötä, mutta laadukkaat raaka-aineet ja toimiva yhteistyö nostavat kilpailukykyämme entisestään. Tämä yhdistettynä omaan ydinosaamiseemme, asiakaskohtaisesti räätälöityjen korkean lisäarvon piikiekkojen valmistukseen, varmistaa mukanaolomme kilpailussa maailman parhaiden kanssa.

Tärkeintä on tyytyväinen asiakas

Toimittajalaadun varmistamisen keskiössä on luonnollisesti tuotteen ja toiminnan korkea laatu laatukustannusten vähentäminen, mutta ennen kaikkea tyytyväinen asiakas. Suuri osa Okmeticin asiakassuhteista on pitkiä, ja teknologisia ratkaisuja mietitään yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Meille yhtiönä on ensiarvoisen tärkeää palvella asiakastamme läpi prosessin maailmanluokan tiimin tavoin – laatu edellä. Meillä laatu ei ole ainoastaan laatuosaston vaan jokaisen okmeticlaisen asia.

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta